Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τις Εξαγωγές της Μόδας μέσω Digital

18/5/2017

Αγαπητά μέλη,

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος υποστηρίζει με την αιγίδα του ένα σημαντικό εκπαιδευτικό συνέδριο για τις εξαγωγές Μόδας μέσω digital στρατηγικής.
 
Mε τίτλο "Online Fashion" διεξάγεται στις 26-27 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο «Εξέλιξη» (Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Καστρί) Εκπαιδευτικό Συνέδριο της eSkills Center. Τα μέλη του Συνδέσμου μας επωφελούνται από σημαντική έκπτωση αφού μπορούν να κλείσουν 20% φθηνότερα τη θέση τους από τις τιμές που αναγράφονται στο site της eSkills Center χρησιμοποιώντας το εκπτωτικό κουπόνι “SEPEE20" στην κατηγορία "Κανονικό". Παράλληλα, υπάρχουν και περαιτέρω εκπτώσεις εφόσον οι συμμετοχές είναι περισσότερες από ένα άτομο ανά εταιρεία - μέλος του ΣΕΠΕΕ.

Υπηρεσίες για την Ανάπτυξη Πιλοτικών Δράσεων στο πλαίσιο του έργου CreativeWear

11/4/2017

Το παρόν έργο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CreativeWear, αποσκοπεί στη παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων, τόσο για την ανάπτυξη του πλαισίου μέσα στο οποίο θα δημιουργηθούν πιλοτικές συνεργασίες στην Ελλάδα μεταξύ επιχειρήσεων του κλάδου ένδυσης και δημιουργικών βιομηχανιών, όσο και για την ανάπτυξη του Ελληνικού πιλοτικού δημιουργικού κόμβου.

Οργάνωση συμμετοχής στις διεθνείς εκθέσεις Fashion Premiere - Dessous & Bademoden Salon στην Αυστρία

10/4/2017

Ο ΣΕΠΕΕ προγραμματίζει την 6η διοργάνωση συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς εκθέσεις μόδας FASHION PREMIERE και DESSOUS & BADEMODEN SALON οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2017 στο Σάλζμπουργκ της Αυστρίας.

Η FASHION PREMIERE αποτελεί την σημαντικότερη έκθεση γυναικείου ενδύματος, ενώ η DESSOUS & BADEMODEN SALON αποτελεί την σημαντικότερη έκθεση εσωρούχων στην Αυστρία και προσελκύουν αγοραστές απ’ όλη την Αυστρία καθώς επίσης τη Νότια Γερμανία και την Βόρεια Ιταλία.

Οργάνωση συμμετοχής στη διεθνή έκεθση STYL-KABO στην Τσεχία

5/4/2017

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), θα  οργανώσει την συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης στην διεθνή έκθεση STYL – KABO  στην Τσεχία.

Αυτή θα είναι η 4η συνεχόμενη συμμετοχή που θα οργανώσει ο ΣΕΠΕΕ στην Τσεχία και η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Αυγούστου 2017 στο Brno.

Αφιέρωμα στα ηλεκτρονικά καταστήματα ενδυμάτων

3/4/2017

Το επόμενο τεύχος του περιοδικού του Συνδέσμου «Greekfashion magazine» θα είναι αφιερωμένο στα ηλεκτρονικά καταστήματα ενδυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Όσες επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΠΕΕ διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και επιθυμούν να προβληθούν μέσω του αφιερώματος του «Greekfashion magazine» παρακαλούνται όπως αποστείλουν έως το τέλος Απριλίου ένα μικρό κείμενο έως 100 λέξεων με το logo της επιχείρησής τους σε υψηλή ανάλυση καθώς και
- Την διεύθυνση web (url)
- Τους αποδεκτούς τρόπους πληρωμής
- Τις χώρες αποστολής

Στο αφιέρωμα θα υπάρχουν κείμενα και παρουσιάσεις γύρω από το ηλεκτρονικό εμπόριο, το digital marketing, τις διεθνείς και ελληνικές τάσεις κλπ.
Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου 2017. 

Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το 2016

27/3/2017

Το 2016 ήταν μια θετική χρονιά για την ευρωπαϊκή κλωστοϋφαντουργία, ενώ στην ένδυση καταγράφηκε στασιμότητα. Αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες, την πολύ μικρή αύξηση των λιανικών πωλήσεων και των εξαγωγών. Ειδικότερα:

Στην παραγωγή η κλωστοϋφαντουργία κατέγραψε αύξηση 1,5% ενώ η παραγωγή στην ένδυση μειώθηκε κατά 2,7%.

Ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 1,9% στην κλωστοϋφαντουργία και 0,7% στην ένδυση.

Θετική η πορεία του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα το 2016

15/3/2017

Θετικά έκλεισε το 2016 για τον κλάδο ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι δείκτες κατέγραψαν άνοδο με μόνη εξαίρεση τον δείκτη παραγωγής ενδυμάτων. Η πορεία της κλωστοϋφαντουργίας ήταν σε γενικές γραμμές καλύτερη από την ένδυση. Ειδικότερα:

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων ένδυσης στην εγχώρια αγορά το 2016 σημείωσε αύξηση 3,3%. Στην κλωστοϋφαντουργία η αύξηση ανήλθε σε 4,3%.
Η παραγωγή στην ένδυση κατέγραψε μείωση 9,1% ενώ στην κλωστοϋφαντουργία σημειώθηκε αύξηση 2,2%.

Προκήρυξη Δράσης "Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ"

14/3/2017

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προκήρυξε την δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ».

Βασικός στόχος της ενιαίας δράσης «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» είναι η σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς διεθνείς αγορές, με σκοπό τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμα επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Ενδιαφέρον γερμανικής εταιρείας για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις

6/3/2017

Όπως μας ενημέρωσε το γραφείο ΟΕΥ της πρεσβείας μας στο Βερολίνο, η γερμανική εταιρεία ArtGeneration ενδιαφέρεται να βρει συνεργάτες-προμηθευτές ανδρικών και γυναικείων ετοίμων ενδυμάτων στην Ελλάδα.
Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την εταιρεία στα παρακάτω στοιχεία:
ArtGeneration
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Peter B. Gruber
Δ/νση: Heilbronner Strasse 3, D-73728 Esslingen, Germany
T: +49 711 75878520
Website: www.artgeneration.eu
e-mail: Lebenskilometer@gmx.net , P.Gruber@art-gruber.de

Συμμετοχή του ΣΕΠΕΕ στην Premiere Vision Manufacturing

20/2/2017

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) θα διοργανώσει την συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στην διεθνή έκθεση Première Vision Manufacturing στο Παρίσι τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ως γνωστό, η  Première Vision αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση νημάτων, υφασμάτων και αξεσουάρ στην Ευρώπη. Στην διοργάνωση που ολοκληρώθηκε από 7 έως 9 Φεβρουαρίου καταγράφηκε αύξηση 2,3% στους επισκέπτες έναντι του 2016. Οι επισκέπτες έφτασαν τους 56.250 εκ των οποίων το 73% προέρχεται από 124 χώρες.