Αύξηση εξαγωγών στην ένδυση - κλωστοϋφαντουργία

18/7/2017

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), η πορεία των ελληνικών εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2017 κινήθηκε θετικά καταγράφοντας αύξηση 14,1%.

Επιστολή ΣΕΠΕΕ για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

13/7/2017

Με επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ κα Ευγενία Φωτονιάτα, ο ΣΕΠΕΕ ζητά όπως συμπεριληφθούν στον προσωρινό κατάλογο των εγκεκριμένων έργων οι περιπτώσεις όσων επιχειρήσεων απορρίφθηκαν λόγω αναφοράς των στοιχείων τους (επωνυμία της επιχείρησης) στο ΠΣΚΕ και των οποίων η βαθμολογία είναι μεγαλύτερη της βαθμολογίας βάσης στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές».

Έρευνα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το ΕΣΠΑ

19/6/2017

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να βελτιώσει και να προσαρμόσει τις δράσεις του ΕΣΠΑ στις ανάγκες των επιχειρήσεων της περιοχής, έχει αναθέσει στην εταιρεία Palmos Analysis την διεξαγωγή έρευνας καταγραφής των απόψεων του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κλάδος ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας έχει επιλεγεί ως ένας από τους 4 πιο σημαντικούς κλάδους προτεραιότητας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας

6/6/2017

Η βιομηχανία ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς κλάδους στην Ευρώπη. Το 2016 αποδείχτηκε ότι ήταν μια θετική χρονιά για τον κλάδο.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ένδυσης – Κλωστοϋφαντουργίας (EURATEX), στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΠΕΕ εκπροσωπώντας την Ελλάδα, το 2016 ο κλάδος παρουσίασε την παρακάτω εικόνα:

Η πορεία του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' τρίμηνο του 2017

29/5/2017

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), η πορεία του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το α’ τρίμηνο του 2017 εμφάνισε σημάδια βελτίωσης εξαιτίας της καλής πορείας των εξαγωγών.

Παρόλο που η πορεία των πωλήσεων στην εγχώρια αγορά, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, εξακολουθεί να παραμένει προβληματική, η θετική πορεία των εξαγωγών όλων των υποκλάδων της αλυσίδας οδήγησε τον κλάδο σε θετικά σημάδια. Ειδικότερα:

Εκπαιδευτικό Συνέδριο για τις Εξαγωγές της Μόδας μέσω Digital

18/5/2017

Αγαπητά μέλη,

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος υποστηρίζει με την αιγίδα του ένα σημαντικό εκπαιδευτικό συνέδριο για τις εξαγωγές Μόδας μέσω digital στρατηγικής.
 
Mε τίτλο "Online Fashion" διεξάγεται στις 26-27 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο «Εξέλιξη» (Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Καστρί) Εκπαιδευτικό Συνέδριο της eSkills Center. Τα μέλη του Συνδέσμου μας επωφελούνται από σημαντική έκπτωση αφού μπορούν να κλείσουν 20% φθηνότερα τη θέση τους από τις τιμές που αναγράφονται στο site της eSkills Center χρησιμοποιώντας το εκπτωτικό κουπόνι “SEPEE20" στην κατηγορία "Κανονικό". Παράλληλα, υπάρχουν και περαιτέρω εκπτώσεις εφόσον οι συμμετοχές είναι περισσότερες από ένα άτομο ανά εταιρεία - μέλος του ΣΕΠΕΕ.

Υπηρεσίες για την Ανάπτυξη Πιλοτικών Δράσεων στο πλαίσιο του έργου CreativeWear

11/4/2017

Το παρόν έργο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου CreativeWear, αποσκοπεί στη παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών προς τον Σύνδεσμο Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων, τόσο για την ανάπτυξη του πλαισίου μέσα στο οποίο θα δημιουργηθούν πιλοτικές συνεργασίες στην Ελλάδα μεταξύ επιχειρήσεων του κλάδου ένδυσης και δημιουργικών βιομηχανιών, όσο και για την ανάπτυξη του Ελληνικού πιλοτικού δημιουργικού κόμβου.

Οργάνωση συμμετοχής στις διεθνείς εκθέσεις Fashion Premiere - Dessous & Bademoden Salon στην Αυστρία

10/4/2017

Ο ΣΕΠΕΕ προγραμματίζει την 6η διοργάνωση συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς εκθέσεις μόδας FASHION PREMIERE και DESSOUS & BADEMODEN SALON οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 30 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου 2017 στο Σάλζμπουργκ της Αυστρίας.

Η FASHION PREMIERE αποτελεί την σημαντικότερη έκθεση γυναικείου ενδύματος, ενώ η DESSOUS & BADEMODEN SALON αποτελεί την σημαντικότερη έκθεση εσωρούχων στην Αυστρία και προσελκύουν αγοραστές απ’ όλη την Αυστρία καθώς επίσης τη Νότια Γερμανία και την Βόρεια Ιταλία.

Οργάνωση συμμετοχής στη διεθνή έκεθση STYL-KABO στην Τσεχία

5/4/2017

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), θα  οργανώσει την συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης στην διεθνή έκθεση STYL – KABO  στην Τσεχία.

Αυτή θα είναι η 4η συνεχόμενη συμμετοχή που θα οργανώσει ο ΣΕΠΕΕ στην Τσεχία και η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Αυγούστου 2017 στο Brno.

Αφιέρωμα στα ηλεκτρονικά καταστήματα ενδυμάτων

3/4/2017

Το επόμενο τεύχος του περιοδικού του Συνδέσμου «Greekfashion magazine» θα είναι αφιερωμένο στα ηλεκτρονικά καταστήματα ενδυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Όσες επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΠΕΕ διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα και επιθυμούν να προβληθούν μέσω του αφιερώματος του «Greekfashion magazine» παρακαλούνται όπως αποστείλουν έως το τέλος Απριλίου ένα μικρό κείμενο έως 100 λέξεων με το logo της επιχείρησής τους σε υψηλή ανάλυση καθώς και
- Την διεύθυνση web (url)
- Τους αποδεκτούς τρόπους πληρωμής
- Τις χώρες αποστολής

Στο αφιέρωμα θα υπάρχουν κείμενα και παρουσιάσεις γύρω από το ηλεκτρονικό εμπόριο, το digital marketing, τις διεθνείς και ελληνικές τάσεις κλπ.
Το τεύχος θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου 2017.