Συμμετοχή του ΣΕΠΕΕ στην Premiere Vision Manufacturing (13 – 15 Φεβρουαρίου 2018)

20/10/2017

Ο ΣΕΠΕΕ θα διοργανώσει τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση Premiere Vision Manufacturing στο Παρίσι τον προσεχή Φεβρουάριο. Η Premiere Vision αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση νημάτων, υφασμάτων και αξεσουάρ στην Ευρώπη. Στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19 – 21 Σεπτεμβρίου 2017 καταγράφηκε σημαντική αύξηση 7,5% στους επισκέπτες σε σχέση με την έκθεση του Σεπτεμβρίου 2016. Οι επισκέπτες έφτασαν τους 60.565 εκ των οποίων το 73% προέρχεται από 129 χώρες. Από την Ελλάδα συμμετείχαν ως εκθέτες 5 εταιρείες.

Καλλιτεχνική Δημιουργία και Μόδα - Διαγωνισμός στο πλαίσιο του έργου CREATIVEWEAR

18/10/2017

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου CREATIVEWEAR πραγματοποιείται Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός που θα προσφέρει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους δυναμικά και να αναβαθμίσουν τη δημιουργικότητά τους, συνδυαστικά με τον κλάδο μόδας. Πιο συγκεκριμένα, στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονικής, Μόδας, Design, Πολυμέσων και Κλωστοϋφαντουργίας. Η πρωτοβουλία αυτή θα προσφέρει και επιχειρηματικές ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις του κλάδου στο να επενδύσουν στις τέχνες ως ένα στρατηγικό μέσο ανταγωνιστικότητας και ως βασική πηγή καθορισμού των νέων τάσεων.

Δειγματισμός ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης στο Λίβανο

17/10/2017

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) προγραμματίζει τη διοργάνωση δειγματισμού ελληνικών επιχειρήσεων ένδυσης στο Λίβανο.

Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' εξάμηνο του 2017

4/10/2017

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ συνεχίστηκε η θετική πορεία του κλάδου ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1ο εξάμηνο του 2017. Η θετική πορεία της οικονομίας στην ευρωπαϊκή ένδυση, η αύξηση της κατανάλωσης και οι εξαγωγές επηρέασαν θετικά την πορεία του κλάδου και ιδιαίτερα την κλωστοϋφαντουργία.

Σημαντική αύξηση των εξαγωγών ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' εξάμηνο του 2017

31/8/2017

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), καταγράφηκε σημαντική αύξηση κατά 13,5% στις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας.

Η αξία εξαγωγών ανήλθε σε 683 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 602 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016.

Η πορεία της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας το α' τετράμηνο του 2017

30/8/2017

Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΠΕΕ η πορεία του κλάδου ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στην Ε.Ε. το πρώτο τετράμηνο του 2017 ήταν θετική ιδιαίτερα για την κλωστοϋφαντουργία. Αυτό οφείλεται στην αύξηση των λιανικών πωλήσεων και κυρίως των εξαγωγών.
Ειδικότερα:

Στην κλωστοϋφαντουργία η παραγωγή κατέγραψε άνοδο 0,4%, ο κύκλος εργασιών άνοδο 2,7%, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 2%, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 7,4% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,7%.

Μελέτη ΣΕΠΕΕ 2016

2/8/2017

Σας ενημερώνουμε ότι όπως κάθε χρόνο ο ΣΕΠΕΕ εκπονεί μελέτη της πορείας του κλάδου ένδυσης. Η πορεία του κλάδου για το 2016 όσον αφορά τα μακροοικονομικά δεδομένα έχει ολοκληρωθεί. Στην παρούσα φάση γίνεται η συγκέντρωση και η επεξεργασία των ισολογισμών των επιχειρήσεων.
Ως γνωστό ένα σημαντικό μέρος της μελέτης βασίζεται στα αποτελέσματα των  δημοσιευμένων ισολογισμών.

Παρακαλούμε όσες επιχειρήσεις ένδυσης επιθυμούν να συμπεριληφθούν στη μελέτη του 2016 να αποστείλουν τον ισολογισμό του 2016 στον κύριο Χρήστο Στεφανίδη στο e-mail: info@greekfashion.gr ή στο φαξ 2310-257076 το αργότερο έως 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Αύξηση εξαγωγών στην ένδυση - κλωστοϋφαντουργία

18/7/2017

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής - Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), η πορεία των ελληνικών εξαγωγών της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου 2017 κινήθηκε θετικά καταγράφοντας αύξηση 14,1%.

Επιστολή ΣΕΠΕΕ για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

13/7/2017

Με επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση και την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ κα Ευγενία Φωτονιάτα, ο ΣΕΠΕΕ ζητά όπως συμπεριληφθούν στον προσωρινό κατάλογο των εγκεκριμένων έργων οι περιπτώσεις όσων επιχειρήσεων απορρίφθηκαν λόγω αναφοράς των στοιχείων τους (επωνυμία της επιχείρησης) στο ΠΣΚΕ και των οποίων η βαθμολογία είναι μεγαλύτερη της βαθμολογίας βάσης στη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές».

Έρευνα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το ΕΣΠΑ

19/6/2017

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να βελτιώσει και να προσαρμόσει τις δράσεις του ΕΣΠΑ στις ανάγκες των επιχειρήσεων της περιοχής, έχει αναθέσει στην εταιρεία Palmos Analysis την διεξαγωγή έρευνας καταγραφής των απόψεων του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο κλάδος ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας έχει επιλεγεί ως ένας από τους 4 πιο σημαντικούς κλάδους προτεραιότητας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.